ZorginstellingenMisschien ben je wel al bekend met het fenomeen deurposter. Het is een soort grote sticker die je gebruikt om je saaie deur op te fleuren. Maar behalve dat het een decoratieve functie heeft, is een deurposter voor nog veel meer geschikt. Zo kan een deurposter bijvoorbeeld gebruikt worden voor hotels om aan te geven welk kamernummer de kamer heeft. Of voor restaurants om op een unieke manier de menukaart te laten zien. Maar uit onderzoek is gebleken dat vooral voor zorgcentra een deurposter op verschillende manieren van nut kan zijn.

Deurposter als alarmsysteem

Het komt nogal eens voor dat dementerende ouderen proberen weg te lopen en de paniek uitbreekt bij de verzorgers. De deurposter kan dit probleem verhelpen. Een deur die je niet ziet, kan je tenslotte ook niet openen. Een deurposter werkt goed als goedkoop alternatief voor de dure elektronische alarmsystemen. Als een dementerende oudere in plaats van een deur een boekenkast ziet, zal deze niet meer gebruik maken van deze deur. Een deurposter werkt dus niet alleen als goedkoop alarmsysteem, ook creëert het meer sfeer in een ruimte!

Deurposter als herkenningspunt

Behalve dat een deurposter een deur kan vermommen, kan een deurposter ook heel goed als herkenningspunt gebruikt
worden. Zo wordt er op dit moment in Veenendaal een onderzoek gedaan met deurposters. Op deze deurposters staan
foto’s van de oude voordeuren van de dementerenden. Zo kunnen de dementerenden makkelijker hun eigen kamer terug vinden.


Stuur ons een e-mail!

Je naam  
Je e-mailadres  
Je telefoonnummer  
     
Je vraag